Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

U prostoru Društvenog ateljea u Osijeku DKolektiv je organizirao i pokrenuo program podrške ženama i djeci iz Ukrajine.

ukrainian-social-club-u-drustvenom-ateljeu
02. travanj 2022.

U prostoru Društvenog ateljea u Osijeku DKolektiv je organizirao i pokrenuo program podrške osobama iz Ukrajine.

Društveni atelje je prijateljska zajednica Osječanki i Osječana, gdje i našim prijateljima iz Ukrajine nudimo prostor gdje mogu razgovarati, dobiti podršku, podijeliti svoje izazove, borbe i nade te upoznati nove hrvatske prijatelje. U svim narednim aktivnostima s djecom sudjelovat će volonteri DKolektiva kroz društvene igre i druženje.

Kako su upoznavanje i razgovori tekli, tako se neslužbeno oformio i „Ukrainian Social Club“, koji će se okupljati svake subote u Društvenom ateljeu od 11 do 13 sati. Svim ovim aktivnostima želimo učiniti naš mali ukrajinski svijet u Osijeku svima lakšim i ugodnijim pomoću toplog i prijateljskog razgovora s prijateljima iz organizacija civilnog društva i volonterima.

Kroz travanj i svibanj 2022. godine odgovarali smo na pitanja zapošljavanja, mogućnostima prekvalifikacije, pitanja vezana uz zdravlje i zdravstvo, provodili razne dječje aktivnosti, a u tome su nam puno pomogli ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije dr.med. Justinija Steiner, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Mario Kovač, Marin Seleš s Pučkog otvorenog učilišta Osijek...

Zahvaljujemo našim prijateljima iz Centra za mir, nenasilja i ljudska prava Osijek, Udruge za rad s mladima Breza i Dječjeg kreativnog centra Dokkica i našim volonterima.

 

                       

      

Članstvo u mrežama:

Financijski podržavaju: