Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
V - Calc

V - Calc

01. ožujak 2023.

Projekt V-Calc nudi mogućnosti za mjerenje i razumijevanje utjecaja kojeg ostvaruju volonteri u zajednicama, za 800 koordinatora volonterskih programa različite dobi i iskustava koji razvijaju volonterske programe u različitim kontekstima.

PRAVA aplikacija

01. listopad 2022.

Projekt PRAVA aplikacija provodimo u partnerstvu sa tri organizacije civilnog društva i četiri srednje škole iz Osječko-baranjske, Vukovarsko srijemske i Istarske županije te srednjom školom iz Norveške: Dkolektiv-om, Centrom za Građanske Inicijative iz Poreča, udrugom INOVA, Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića iz Poreča, Industrijsko-obrtničkom školom Pula, Tehničkom školom i prirodoslovnom gimnazijom Ruđera Boškovića Osijek, Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar te Åretta ungdomsskole iz Lillehammera iz Norveške.

Youth2Europe

Youth2Europe

01. studeni 2022.

Projekt Youth2EUrope (Y2EU) ima za cilj promicati sudjelovanje građana i nevladinih organizacija u demokratskom i građanskom životu te pridonijeti razmjeni mišljenja i pogleda na EU, njezinu primarnu instituciju (Europski parlament) i procese donošenja odluka. Projekt je dio programa EU “Građani, jednakost, prava i vrijednosti” (CERV).

Mobilni atelje

01. siječanj 2023.

Mobilni atelje je poticanje i osnaživanje mladih iz ruralnih zajednica za aktivno sudjelovanje u društvu i rješavanje problema i potreba svojih lokalnih zajednica, a radi poboljšanja kvalitete života mladih i povećanja ponude kvalitetnih sadržaja za mlade na mjestima gdje takvi sadržaji nedostaju. 

Hidden Diamonds

Hidden Diamonds

01. rujan 2022.

„Hidden Diamonds“ promiče jednake mogućnosti i veće sudjelovanje žena migrantskog i manjinskog porijekla te doprinosi njihovom osnaživanju i većoj zastupljenosti u društvenom, ekonomskom, političkom i kulturnom životu.

Inclusive community - Europske snage solidarnosti

01. siječanj 2022.

Projekt „Inclusive community“ provodi se u okviru programa Europskih snaga solidarnosti, a okupio je dvoje međunarodnih volontera koji će tijekom godinu dana zajedno s nama sukreirati aktivnosti Društvenog ateljea koje doprinose bržem, humanijem i učinkovitijem poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici.

Snaga sudjelovanja - generacija V

13. listopad 2022.

Projekt predstavlja nadogradnju dosadašnjih postignuća DKolektiva ostvarenih u radu s odgojno-obrazovnim ustanovama u području razvoja volonterstva, ali isto tako i nastavak pružanja podrške i osnaživanja kapaciteta škola iz ruralnih sredina za veći volonterski angažman djece i mladih.

Jednakost za Rome kroz suzbijanje diskriminacije

01. listopad 2022.

IPC je 1.10.2022.g. započeo provoditi projekt „Jednakost za Rome kroz suzbijanje diskriminacije“ u trajanju od 15 mjeseci. Kontakt osoba je voditeljica projekta iz IPC-a, Nataša Kovačević, a partner u provedbi projektnih aktivnosti je DKolektiv iz Osijeka. Projekt je financiran iz Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (kroz financijske mehanizme EGP-a).

POWERED BY V – Engaged Volunteering for the Future of Europe

22. studeni 2022.

Ideja projekta polazi od ove premise i ima za cilj podržati organizacije i mlade da iskoriste potencijal volontiranja kao pokretačku snagu za građansko obrazovanje, osnaživanje mladih i angažman u izgradnji europskog društva i jačanju demokracije, EU vrijednosti i identiteta.

Organizacijska podrška ACF-a

Organizacijska podrška ACF-a

01. rujan 2022.

Dkolektiv nastavlja svoje djelovanje u zajednici uz organizacijsku podršku ACF-a Hrvatska u trajanju od 20 mjeseci. Ova podrška pomoći će realizaciji ciljeva i rezultata definiranih strateškim planom organizacije za razdoblje od 2022. do 2024. godine.

Stop Loneliness, Start Volunteering

Stop Loneliness, Start Volunteering

01. travanj 2022.

Projekt „STOP LONELINESS, START VOLUNTEERING“ bavi se sve više rastućim problemom usamljenosti i izolacije mladih.

Europski standardi kvalitete u području volontiranja mladih

Europski standardi kvalitete u području volontiranja mladih

16. lipanj 2021.

Cilj projekta je definiranje i širenje po Europi prvih europskih standarda kvalitete u području volontiranju mladih.