Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

Predstavljamo vam: Stop Loneliness, Start Volunteering - Priručnik dobrih praksi.

stop-loneliness-start-volunteering-prirucnik-dobrih-praksi
09. veljača 2024.

Predstavljamo vam: Stop Loneliness, Start Volunteering - Priručnik dobrih praksi.

Priručnik sadrži skup vrijednih informacija i primjera dobrih praksi iz 10 zemalja, a dio njih partnerske su organizacije u projektu "Stop Loneliness, Start Volunteering". Nadamo se kako pružamo vrijedne uvide u to kako volontiranje može biti izlaz iz izolacije i usamljenosti za mlade ljude. Pružanjem ovih primjera želimo osnažiti organizacije civilnog društva i organizacije koje uključuju volontere da prilagode svoje programe kako bi uključili one koji su u riziku od usamljenosti i doprli do onih koji već osjećaju usamljenost. 

Preuzmite ga ovdje: https://dkolektiv.hr/public/hr/publications

 

Pogledajte i iskustva korisnika, volontera i djelatnika organizacija na temu usamljenosti iz Danske, Njemačke, Belgije, Hrvatske, Slovenije i Irske: OVDJE.

 

Projekt „STOP LONELINESS, START VOLUNTEERING“ bavi se sve više rastućim problemom usamljenosti i izolacije mladih. Volontiranje kao takvo djelomično nudi odgovor na taj problem. Partnerske organizacije uključene u projektni konzorcij djeluju u područjima inkluzivnog volontiranja, volontiranja mladih te usmjeravanja djelovanja mladih na osobe sa smanjenim mogućnostima. Nositelj projekta je Slovenska Filantropija, a u provedbu projekta uključene su i sljedeće partnerske organizacije: Volunteer Ireland, FriSe iz Danske, Centre for European Volunteering iz Belgije, e.p.a. iz Njemačke te DKolektiv – organizacija za društveni razvoj. Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa.

Članstvo u mrežama:

Upravljanje kvalitetom:

Financijski podržavaju:

ured-za-udruge
DKolektiv je korisnik organizacijske podrške u razdoblju 1.9.2022. - 30.4.2024.