Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

Program podrške za žene koji smo započeli 2020. godine nastavili smo provoditi sve do danas.

program-podrske-zenama
27. srpanj 2022.

Program podrške za žene koji smo započeli 2020. godine nastavili smo provoditi sve do danas. Zadnjih mjeseci, grupa 6-7 žena, različitih godina, iskustva, obrazovanja, okupljala se u prostoru Društvenog ateljea, svake druge srijede u 17:30 sati.

Ovdje su, uz stručno vođenje naše dvije psihologinje i psihoterapeutkinje Anu Jurić i Mihaelu Korman, razgovarale o različitim pitanjima i životnim problemima, osvještavale svoje potencijale, družile se, ohrabrivale jedna drugu i bila međusobna podrška.

 

O tome što im znače ovi susreti, rekle su:

 

„Puno sam se pitala što ću ja na grupama podrške, osobito zbog korone. A opet, imala sam potrebu izaći iz kuće i čuti razmišljanje drugih žena. Shvatila sam da se i druge žene bore, da imaju lijepe i ružne trenutke… Razgovor s njima uljepšao mi je život. Biti među ljudima i družiti se sa ženama koje imaju slične probleme bilo je uistinu važno.  Bilo mi je važno ne samo dobiti, nego i dati ohrabrenje. Smanjio mi se osjećaj straha i brige oko budućnosti. Za mene je ovo bilo i mjesto odmora… jer kada sam u kući, uvijek ima nekog posla.“ M.K.

 

 „Ovdje sam dobila jako bliske i drage prijateljice. Za mene je to mjesto iskrenosti i prihvaćanja. Sve smo bile iste, a opet tako različite. Pričala sam slobodno bez straha da ću doživjeti osudu. Sada bolje prepoznajem svoje emocije…ali i odakle dolaze moje frustracije.“ S.D.

 

Otvorila sam se i osnažila. Sada znam da ako postavim granice i drugi će ih poštovati. Ljudi niti ne vide kada ti pregaze granice. Sve što sam ovdje dobila, širila sam dalje, na muža, djecu, širu obitelj.“ Z.G.

 

Kroz tri godine provedbe grupa podrške, ukupno je 27 žena organiziranih u manje skupine, u Osijeku, Vukovaru i Slavonskom Brodu, sudjelovalo u ovoj aktivnosti. Samo u Osijeku je do danas održano 46 susreta grupe podrške.

Iskreno se nadamo nastavku podrške za žene u narednim mjesecima i godinama.

Članstvo u mrežama:

Financijski podržavaju: