Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

Ovim putem pozivamo svu zainteresiranu javnost da se uključi u strukturirani dijalog vezano za 6 tema koje su obuhvaćene projektom.

javni-poziv-za-dijalog-o-kreiranju-smjernica-za-razvoj-javnih-politika
27. listopad 2023.

PROJEKT 'MI- JUČER, DANAS, SUTRA'


Udruga mladih i Alumni FET Pula provodi projekt „MI – jučer, danas, sutra“ kodni broj UP.04.2.1.06.0018 koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Opći cilj projekta je razvijanje dijaloga i jačanje suradnje između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave te visokoobrazovnih i znanstvenih institucija s ciljem kreiranja poticajnog okruženja, koje će doprinijeti stvaranju kvalitetne suradnje u tematskom području Mobilnost radne snage - izazovi migracija unutar EU, što je od interesa za Republiku Hrvatsku. 

Razdoblje provedbe projekta je od 30.10.2020. do 30.10.2023. godine.

Smjernice za razvoj javnih politika utemeljenih na dokazima obuhvaćaju 6 tema od važnosti za migracije i mobilnost radne snage u RH:
•    Stanovanje u kontekstu unutarnje i vanjske migracije u RH
•    Mirovinski sustav kao faktor iseljavanja hrvatskog stanovništva
•    Masovni turizam – opasnost ili prilika za hrvatsku mladež
•    Utjecaj senzacionalnosti turizma na unutarnje migracije u RH
•    Kako poboljšati rad javnog (i ostalih) servisa za zapošljavanje
•    Kultura – mogućnost veće gospodarske valorizacije kao odgovor na trend iseljavanja

Za svaku od izrađenih smjernica planirano je provesti analizu društvenog utjecaja predloženih intervencija koja omogućuje uvid u izravne i neizravne posljedice predloženih smjernica za razvoj javnih politika o migracijama i mobilnosti radne snage izrađenih u okviru projekta. Do sada je provedeno 6 strukturiranih dijaloga u obliku fokus grupa diljem RH, dok će se ovaj strukturiran dijalog provesti kao dodatan sa zainteresiranom javnošću. 

Ovim putem pozivamo svu zainteresiranu javnost da se uključi u strukturirani dijalog vezano za 6 tema koje su obuhvaćene projektom. Strukturirani dijalog odvit će se prema dogovoru, uživo ili putem ZOOM-a (ovisno o broju prijava i mjestu boravka sudionika). 

Ukoliko želite sudjelovati na budućim projektnim aktivnostima i pridružiti se strukturiranom dijalogu, javite se na e-mail adresu: udruga@alumni-fet-drmijomirkovic.hr  kako bi Vas na vrijeme obavijestili o održavanju aktivnosti. Više o samom projektu možete vidjeli na sljedećoj poveznici: https://migracijskiizazovi.eu/ 

Partneri na projektu „MI-jučer, danas, sutra“ jesu sljedeći: Udruga ZUM, Udruga za mlade Maro i Baro, Udruga (na)gluhih osoba „VIDEATUR“, Udruga „Studio B“, Udruga „Centar za kulturu dijaloga“, Volonterski centar Osijek, Mreža udruga Zagor, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište u Rijeci – Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku – Ekonomski fakultet, Ekonomski fakultet u Splitu, Grad Pula-Pola te Istarska županija.

Ukupna vrijednost projekta je 3.562.367,03 kuna/472.807,36  eura. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 3.028.011,97kuna /401.886,26 eura (85%), dok Republika Hrvatska iz državnog proračuna sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 534.355,06 kuna/ 70,921.10 eura (15%).

Sadržaj ove medijske objave isključiva je odgovornost Udruge mladih i Alumni FET Pula.

Članstvo u mrežama:

Upravljanje kvalitetom:

Financijski podržavaju:

ured-za-udruge
DKolektiv je korisnik organizacijske podrške u razdoblju 1.9.2022. - 30.4.2024.