Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

Kao i svake godine, kako bismo trajno zabilježili organizaciju kampanje, pozivamo vas da svoje volonterske akcije fotografirate i/ili snimite (mobitelom ili kamerom), u trajanju do maksimalno 1 minute, u svrhu izrade završnog izvještaja i promotivnog videa kampanje.

hrvatska-volontira-2023-upute-za-snimanje-volonterskih-akcija
08. svibanj 2023.

Dragi organizatori volonterskih akcija,

ovom prilikom prvenstveno vam se želimo zahvaliti na sudjelovanju u našoj manifestaciji Hrvatska volontira, a istovremeno, sve vas koji niste pozivamo da se priključite ovogodišnjoj manifestaciji.

Kao i svake godine, kako bismo trajno zabilježili organizaciju kampanje, pozivamo vas da svoje volonterske akcije fotografirate i/ili snimite (mobitelom ili kamerom), u trajanju do maksimalno 1 minute, u svrhu izrade završnog izvještaja i promotivnog videa kampanje.

Upute za snimanje

Podsjetnik za sve koji se još niste priključili: 

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja. 

Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu upisati u online aplikaciju: www.volonteka.hr do petka, 12. svibnja 2023. godine (upute za prijavu aktivnosti). Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju. Vodeći se ciljevima održivog razvoja, organizacijama prepuštamo osmišljavanje i organizaciju aktivnosti koje se najbolje uklapaju u postojeće djelovanje.

Upute za prijavu aktivnosti
 

TEMA OVOGODIŠNJE KAMPANJE HRVATSKA VOLONTIRA: Mali doprinos za veliki utjecaj

Manifestacija Hrvatska volontira promovira značaj i dobrobiti volontiranja za razvoj društva. Ove godine naglasak stavljamo na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Volontiranje postaje ključna potreba vremena donosi promjene u zajednici i moćan je alat mobilizacije sveobuhvatnih napora za poboljšanje društvenih, ekonomskih i ekoloških uvjeta diljem svijeta.

Prema UN-u, mnogi ciljevi održivog razvoja pozivaju na dugoročne promjene u stavovima i ponašanju. Također, volonteri olakšavaju promjene u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem promjena i inspiriranjem drugih. (https://www.unv.org/volunteerism-and-global-goals).

Održavanjem manifestacije Hrvatska volontira želimo istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom. Nadamo se kako će ovogodišnja manifestacija dodatno potaknuti individualne i grupne volonterske akcije i time pomoći u izgradnji mostova preko razlika koje nas razdvajaju kako bismo mogli živjeti u zdravim, održivim zajednicama, pri tome radeći na pružanju inovativnih rješenja za naše zajedničke izazove oblikujući naše zajedničke sudbine.

Manifestacijom Hrvatska volontira želimo motivirati pojedince da svojim vještinama i stručnošću doprinesu jačanju i maksimiziranju učinka volontiranja kao oblika građanskog angažmana te postanu pokretači bolje i održivije budućnosti.

Ovogodišnjom kampanjom želimo podsjetiti da je volontiranje izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije koji donosi pozitivne društvene promjene poticanjem poštivanja različitosti, jednakosti i sudjelovanja svih slojeva društva. Upravo su volonteri promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Stoga je ovogodišnji slogan kampanje:

Mali doprinos za veliki utjecaj.

Kampanju je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Članstvo u mrežama:

Financijski podržavaju:

ured-za-udruge
DKolektiv je korisnik organizacijske podrške u razdoblju 1.9.2022. - 30.4.2024.