Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

Igor i Ivica ponovno kreću na vožnju. Ovoga puta povod za humanitarnu akciju je Igorov 50-ti rođendan. Umjesto da novac potroši na raskošan tulum, on je odlučio sa svojim biciklističkim partnerom Ivicom krenuti u akciju „Pedala solidarnosti“.

pedala-solidarnosti-biciklisticko-filantropska-akcija
13. lipanj 2022.

Igor i Ivica ponovno kreću na vožnju. Ovoga puta povod za humanitarnu akciju je Igorov 50-ti rođendan. Umjesto da novac potroši na raskošan tulum, on je odlučio sa svojim biciklističkim partnerom Ivicom krenuti u akciju „Pedala solidarnosti“.

Vožnja starta iz Zagreba, a cilj je dolazak do Trogira. Ukupno je to 540 kilometara koji će biciklističko-filantropski dvojac donirati kako bi prikupili 15.000 kuna za kupnju sportske opreme djeci iz Ukrajinskih obitelji smještenih u Osijeku.
Čestitajte Igoru 50ti rođendan uplatom za akciju „Pedala Solidarnosti“.

 

ŠTO?

 

Kampanja ima za cilj pružiti podršku djeci iz ukrajinskih obitelji koja su svoje trenutno mjesto pod suncem pronašla upravo u Osijeku kao sudionici slobodnih aktivnosti koje organizira DKolektiv. Želja nam je prikupiti sredstva za kupnju sportske opreme (bicikli, romobili, role) za djecu kako bi provedba njihovog slobodnog vremena u Osijeku bila što kvalitetnija, a sve s ciljem upoznavanja Osijeka kao biciklističkog grada koji njeguje sportsku kulturu, ali i kulturu solidarnosti i međusobnog uvažavanja bez obzira na različite pripadnosti koje nas definiraju.

TKO?

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje DKolektiv 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

 

KOLIKO?

 

Ovoga će puta Igor i Ivica voziti tri dana, od Zagreba do Trogira, prolazeći kroz manje i veće gradove, a sve s ciljem prikupljanja 15.000 kuna kojima bi osigurali kupnju sportske opreme. Svaki otkupljeni kilometar je važan. Koristeći bar kodove olakšat će se uplata donacije, a odabrani iznosi bit će vaša procjena vrijednosti Igorovih i Ivičinih odvezenih kilometara.

 

KAKO SE MOGU UKLJUČITI?

 

Igor i Ivica na vožnju kreću u petak, 17. lipnja u 17 sati iz Zagreba, a očekivani dolazak u Trogir planiran je za nedjelju oko podneva. Tijek kampanje i vožnje moći će se pratiti na službenim stranicama Zaklade Slagalica i DKolektiva kao i na facebook događaju na kojemu ćemo objavljivati vijesti s biciklističkog puta.
Iznos otkupljenih kilometara možete uplatiti na poseban račun Zaklade Slagalica br: HR7724020061500078713 kod Erste&Steiermerkische Bank s naznakom „Pedala solidarnosti“.

Interaktivne barkodove za uplatu s različitim iznosima objavit ćemo u ovom događaju uskoro!

 

Kampanja se provodi u organizaciji Zaklade Slagalice i DKolektiva - organizacije za društveni razvoj.

Članstvo u mrežama:

Financijski podržavaju: