Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

Ovo je priča o uvažavanju malih čuda i vjerovanju u velika. Vaša podrška čini čudo mogućim.

biciklima-do-londona-pomozimo-vukovarskim-leptiricima
18. svibanj 2021.

Osječki biciklističko-filantropski dvojac, Igor Toman i Ivica Lenard, ponovno za djecu sjedaju na siceve i okreću pedale, kako bi sponzori i svi ljudi dobre volje otkupljivali kilometre.

Ovoga puta voze za djecu Vukovarskih leptirića, udruge čiji je cilj unapređivanje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Djeluju na području grada, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske, a do sada su uljepšali djetinjstvo više od 250 mališana kroz različite programe i projekte. 

NASTAVAK RADA POLUDNEVNOG BORAVKA ZA PRUŽANJE POTREBNIH SOCIJALNIH USLUGA

Putem online platforme “Čini pravu stvar” pokrenuta je kampanja s ciljem prikupljanja sredstava za nastavak rada poludnevnog boravka za djecu Vukovara.

Udruga je zbog toga pokrenula kampanju. Za još jednu godinu djelovanja boravka treba im 800 tisuća kuna.

DONIRAJTE NA PLATFORMI OVDJE.

Program pruža ciljanoj skupini nova znanja i vještine, druženje i igre te korisno i smisleno provođenje slobodnog vremena kroz planski osmišljene aktivnosti. U program je uključeno 40-ero djece, koja su već nakon godine dana pokazala znatne rezultate i napredak u svim aspektima življenja. Nažalost, ovaj projekt, kao i svi drugi,  završava i djeca će ostati bez dodatne podrške i vrlo brzo vratiti svoje stare obrasce ponašanja, izostat će pomoć u učenju, kao i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Ne želimo ostaviti našu djecu već na početku puta i pokazati im da su sami. Želimo ih čvrsto držati za ruke i pokazati da imaju podršku na svom putu odrastanja. Stoga smo pokrenuli kampanju na platformi Čini pravu stvar te molimo sve ljude da nam se pridruže prikupiti dovoljno sredstava za nastavak ovakvog vida podrške sve dok se ne osigura sustavno rješenje ili dok se ne napravi kvalitetan plan i program natječaja za ranjive skupine, koji bi trebali biti vezani i imati svoj nastavak, odnosno jasna strategija kojom bi se osigurala potrebna podrška koja bi trajala dugoročno.

U međuvremenu će naš dvojac biciklirati i voziti određeni broj kilometara, a sponzori će otkupljivati kilometre po nekoj određenoj cijeni i tako će se donacije gomilati. 

1.png

 

VOŽNJA DO LONDONA - 2000 KM

"Kada? 1.lipnja 2021. u ranu zoru. Kuda? Do Svetog Martina na Muri. Hmmm, pa dobro to i nije tako daleko? Tu nije kraj….očekuje nas Graz i Salzburg, Munchen, Augsburg i Stuttgart. No, i Koblenz se čini zanimljiv! I tako mic po mic uz malo sreće da nas ne zaustave policija, virusi i nezgode....hvatamo trajekt iz Dunkerque ili Calais i plovimo do Dovera. And finally – here we are London!" - poručuju biciklisti.

 

"Pred nama je put od 2000 km, 6 država, mnogo lijepih predjela, novih poznanstava i na kraju kultni Wembley i bodrenje hrvatske nogometne reprezentacije ....naravno, tu su još zatvorene granice, Covid 19, izolacije, karantene, cjepiva, putovnice....

Zbog svega navedenog trebamo Vašu podršku, isto kao i djeca kojoj doniramo pređene kilometre. Bit ćemo presretni kada na putu budemo čitali vaše poruke podrške koje ste nam poslali skupa s donacijama :)

Pratite nas! Izazov postavljen, pustolovina počinje!"

 

Rad udruge Vukovarski leptirići pratite na službenoj FACEBOOK stranici.

 

Članstvo u mrežama:

Upravljanje kvalitetom:

Financijski podržavaju:

ured-za-udruge
DKolektiv je korisnik organizacijske podrške u razdoblju 1.9.2022. - 30.4.2024.