Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

"Novi život" naziv je projekta financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007.- 2013.

01. siječanj 2013.

Nositelj projekta je Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek - "JA kao i TI", a partneri na projektu su Volonterski centar Osijek i Udruga za unaprjeđenje duševnog zdravlja" Vrapčići" iz Slavonskog Broda. Vrijeme provedbe projekta je 12 mjeseci, a provodi se u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Osnovna svrha projekta je povećanje sudjelovanja odraslih osoba s mentalnim oštećenjima u radne i društvene procese kroz: razvoj usluge usmjerene na psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju osoba s mentalnim oštećenjima; stvaranje uvjeta za uključivanje osoba s mentalnim oštećenjima na tržište rada kroz edukaciju za uslužne djelatnosti; uspostavljanje radnog centra u kojem će osobe s mentalnim oštećenjima imati priliku prakticirati stečene kompetencije i pružati usluge građanima u lokalnoj zajednici; senzibilizacija lokalne zajednice o mogućnostima osoba s mentalnim oštećenjima i njihovog doprinosa kao aktivnih članova društva kroz promociju i volonterske programe.

Uloga Volonterskog centra Osijek u projektu je promocija projekta u zajednici, razvoj volonterskog programa (postavljanje volonterskog programa, regrutacija i edukacija volontera, pružanje podrške), te provedba edukacije "mekih" vještina za korisnike projekta - odrasle osobe s mentalnim oštećenjima.