Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

U okviru programa IPA Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2009. - Unapređenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, kao nositelj projekta, s partnerskim organizacijima Volonterskim centrom Osijek i Udrugom MI iz Splita, provela je projekt „Na putu prema zaposlenju - Razvoj novih znanja i vještina visokoobrazovanih nezaposlenih osoba“.

01. siječanj 2007.

Projekt je bio usmjeren na unapređenje zapošljivosti i fleksibilnosti visokoobrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba kroz razvoj znanja i vještina u području menadžementa neprofitnih organizacija. Projekt se provodio na području Primorsko-goranske, Osječko-baranjske i Splitsko-dalmatinske županije u razdoblju od rujna 2012. do ožujka 2014. godine.
 
U sklopu projekta nazaposlene osobe imale su priliku sudjelovati u izobrazi koja je obuhvatila sljedeće teme: planiranje, pripremanje i pisanje projektnih prijedloga za fondove Europske unije, izrada proračuna, upravljanje projektima, praćenja i procjene uspješnosti provedbe projekata, vještine liderstva i donošenja odluka, timski rad, vještine komunikacije i prezentacije. Nakon izobrazbe nezaposleni su naučena znanja i vještine imali priliku primijeniti te dodatno usavršiti kroz praksu u neprofitnim organizacijama kao što su udruge, ustanove, lokalna i regionalna samouprava. Ovisno o programu izobrazbe u koji se nezaposlena osoba uključila, praksa je trajala 20 ili 10 dana.
 
Uloga Volonterskog centra Osijek kao partnera na projektu bila je promocija projekta u zajednici, motivacija i selekcija nezaposlenih za sudjelovanje u projektu te organizacija i provedba izobrazbe za nezaposlene u suradnji s drugim partnerima.