Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

„Razvoj strateškog europskog okvira za jačanje digitalnih kompetencija organizacija koje djeluju u području obrazovanja odraslih“

01. studeni 2020.

Primjena digitalnih tehnologija u svakodnevnom radu organizacija civilnog društva ne samo da može pomoći u promociji i povećanju svijesti i prikupljanju sredstava, nego također omogućava učinkovito upravljanje i internu komunikaciju, kao i inovativne načine uključivanja građana u različite aktivnosti u zajednici. Potreba za kvalitetnom i svrsishodnom upotrebom digitalnih tehnologija dodatno se povećala tijekom pandemije izazvane virusom COVID-19 te su postali još važniji za dalji razvoj, utjecaj i održivost organizacija. Premda postoje različite inicijative za podršku razvoju digitalnih vještina i kompetencija, kao što je DigComp okvir za europske građane, ne postoje programi ili materijali za učenje digitalnih kompetencija prilagođeni potrebama ljudi uključenih u organizacije civilnog društva i društvena poduzeća. 

EU3Digital je projekt usmjeren razvoju europskog okvira za Digitalne kompetencije lidera, stručnjaka i volontera neprofitnog sektora. Na temelju opsežne procjene potreba u području jačanja digitalnih kompetencija, bit će izrađeni online i offline materijali i alati za samoprocjenu i razvoj digitalnih kompetencija te policy dokument u kojem će biti predstavljeni nalazi istraživanja te primjeri dobre prakse razvoja digitalnih vještina važnih neprofitnom sektoru, osobito civilnom društvu, koji će biti temelj daljih zagovaranja u ovom području na EU razini. 

Projekt u trajanju od 30 mjeseci se provodi u partnerstvu organizacija iz šest europskih zemalja: ESLIDER PORTUGAL, ASSOCIACAO (Porto, Portugal), ASOCIACIÓN BIENESTAR Y DESARROLLO (Barcelona, Španjolska),  THE OPEN UNIVERSITY (Milton Keynes, Ujedinjeno Kraljevstvo), Universidade do Porto (Portugal), EUCLID NETWORK (Den Haag, Nizozemska), DKolektiv (Hrvatska).