Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

Udruga za rad s mladima „Breza“, kao nositelj, a u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Osijek i Volonterskim centrom Osijek u sklopu programa „IPA 2009: Building capacities of CSOs for implementing Innovative Social Service delivery Programmes in the areas of special state concern“ provodili su projekt pod nazivom „Mjesto za mene“. Suradnik na projektu bio je Centar za socijalnu skrb Osijek.
 

01. svibanj 2012.

Provedba projekta počela je u svibnju 2012. godine i trajala do siječnja 2014. godine, a provodio se na području grada Osijeka i općine Erdut. Namjera je ovog projekta bila poboljšati razvoj organizacija civilnog društva na području grada Osijeka i općine Erdut i njihovih kapaciteta kako bi postali proaktivni društveni akteri u provedbi nacionalnih strategija usmjerenih na prevenciju rizičnih ponašanja kod djece i mladih. Ovim projektom željele su se prenijeti znanja, vještina i iskustava iz područja socijalnih usluga na organizacije civilnog društva, izgraditi kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva na području ljudskih resursa, razviti aktivnosti za potporu dobrom roditeljstvu, osnaživanju obiteljskih veza i prevenciju rizičnog ponašanja među djecom te podići svijest o prednostima korištenja ne-vladinih organizacija za provođenje inovativnih socijalnih usluga.
 
Uloga Volonterskog centra Osijek u ovom projektu bila je okupiti, educirati i pratiti volontere koji će dodatno podići kvalitetu pruženih usluga u području od posebne državne skrbi.