Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306

Europske snage solidarnosti

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj akreditirana je organizacija za provedbu volonterskih projekata Europskih snaga solidarnosti (bivša Europska volonterska služba).

Europske snage solidarnosti oznaka kvalitete
Što su Europske snage solidarnosti?

Europske snage solidarnosti program je Europske komisije pokrenut 2018. godine kojim se želi omogućiti mladim osobama sudjelovanje u aktivnostima s naglašenom solidarnom dimenzijom. Europske snage solidarnosti podržavaju sljedeće vrste aktivnosti: volontiranje i projekte solidarnosti.

Volonterski projekti

Volonterski projekti omogućuju mladima od 18 do 30 godina iz zemalja članica Europske unije da volontiraju u aktivnostima koje promoviraju vrijednosti solidarnosti, promiču socijalnu uključenost i jednake mogućnosti.

Oznaka kvalitete

Organizacije koje žele uključiti međunarodne volontere moraju posjedovati Oznaku kvalitete za volontiranje (Quality Label), što predstavlja akreditaciju za sudjelovanje u programu. Oznakom kvalitete potvrđuje se da organizacija ima kapacitet za kvalitetno provođenje projekata u skladu sa standardima kvalitete i pravilima programa i ona je preduvjet za dodjelu financijskih sredstava za provedbu aktivnosti.

Zašto sudjelovati?

Pružajući međunarodnim volonterima priliku da dođu volontirati u vašu organizaciju omogućujete im iskustvo života i rada u stranoj državi, stjecanje prvih profesionalnih iskustava i razvoj osobnih i profesionalnih vještina, stjecanje novih prijatelja i brojne druge stvari. Pri tome povećavate i kapacitete vlastite organizacije za djelovanje na međunarodnoj razini, inovativniji pristup ciljnim skupinama te moderniji, dinamičniji i profesionalniji okoliš unutar organizacije, a zajednici u kojoj živite povećavate sposobnost odgovaranja na društvene izazove te razumijevanje i odgovornost prema društvenoj, lingvističkoj i kulturnoj raznolikosti.

 

 

Mrežna stranica ESS-a: http://europskesnagesolidarnosti.hr/hr/