Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306

Ambasadori Europskih snaga solidarnosti

Želite saznati više o Europskim snagama solidarnosti? Zainteresirani ste za provedbu volonterskih projekata Europskih snaga solidarnosti, a ne znate odakle krenuti? Potrebna vam je podrška tijekom procedure dobivanja oznake kvalitete i apliciranja na natječaj? Želite čuti iskustvo organizacije koja provodi projekte Europskih snaga solidarnosti?
Obratite nam se!

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, akreditirana organizacija za provedbu volonterskih projekata Europskih snaga solidarnosti (bivša Europska volonterska služba), vanjski je suradnik Agencije za mobilnost i programe EU kao ESS ambasador. Ambasadorske aktivnosti provodimo kroz program Volonterskog centra Osijek.

Europske snage solidarnosti oznaka kvalitete
Što su Europske snage solidarnosti?

Europske snage solidarnosti program je Europske komisije pokrenut 2018. godine kojim se želi omogućiti mladim osobama sudjelovanje u aktivnostima s naglašenom solidarnom dimenzijom. Europske snage solidarnosti podržavaju sljedeće vrste aktivnosti: volontiranje i projekte solidarnosti.

Volonterski projekti

Volonterski projekti omogućuju mladima od 18 do 30 godina iz zemalja članica Europske unije da volontiraju u aktivnostima koje promoviraju vrijednosti solidarnosti, promiču socijalnu uključenost i jednake mogućnosti.

Oznaka kvalitete

Organizacije koje žele uključiti međunarodne volontere moraju posjedovati Oznaku kvalitete za volontiranje (Quality Label), što predstavlja akreditaciju za sudjelovanje u programu. Oznakom kvalitete potvrđuje se da organizacija ima kapacitet za kvalitetno provođenje projekata u skladu sa standardima kvalitete i pravilima programa i ona je preduvjet za dodjelu financijskih sredstava za provedbu aktivnosti.

Zašto sudjelovati?

Pružajući međunarodnim volonterima priliku da dođu volontirati u vašu organizaciju omogućujete im iskustvo života i rada u stranoj državi, stjecanje prvih profesionalnih iskustava i razvoj osobnih i profesionalnih vještina, stjecanje novih prijatelja i brojne druge stvari. Pri tome povećavate i kapacitete vlastite organizacije za djelovanje na međunarodnoj razini, inovativniji pristup ciljnim skupinama te moderniji, dinamičniji i profesionalniji okoliš unutar organizacije, a zajednici u kojoj živite povećavate sposobnost odgovaranja na društvene izazove te razumijevanje i odgovornost prema društvenoj, lingvističkoj i kulturnoj raznolikosti.

 

Ako ste zainteresirani za provedbu volonterskih projekata Europskih snaga solidarnosti, rado ćemo vam pružiti dodatne informacije o samom programu i podršku tijekom procedure dobivanja oznake kvalitete i/ili apliciranja na natječaj.

Kontaktirajte nas na:

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, Stjepana Radića 16, Osijek