Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

Inspiration elevator je Erasmus+ projekt kojeg provode partnerske organizacije iz Norveške, Austrije, Bugarske i Hrvatske. Polazna točka naših zajedničkih napora je pružanje potpore mladim radnicima u uvođenju, organiziranju i provedbi “design thinking” metode u njihovim svakodnevnim intervencijama s mladima u riziku, što će mladima povećati izglede za zapošljavanje. U mnogim slučajevima intervencije potpore zapošljavanju usmjerene na mlade u riziku imaju privremeni učinak (Piqué, M. Angels, 2015) i vode samo kratkoročnom zapošljavanju.

10. veljača 2020.

U radu s mladima često primjećujemo da je većina naših napora usmjerena na pružanje osnovnih vještina. Drugim riječima, trudimo se mladim ljudima pružiti „alate“ za uspješno djelovanje u životu. Iako je razvoj vještina presudan čimbenik uspjeha, također ga treba pratiti izgradnja skupa stavova, kako bi se te vještine mogle primijeniti na bolji i održiviji način. U analizi rada s mladima u našim zemljama, shvatili smo kako se taj rad često ne bavi psihološkim posljedicama proizašlih iz marginalizacije, poput niskog samopoštovanja i smanjene motivacije i inicijativnosti.
Kriza COVID-19  je dovela mlade u riziku u još nepovoljniju situaciju. Iz tog smo razloga odlučni u svojoj namjeri da izgradimo alate za stučnjake u radi s mladima koji će odgovoriti na novonastale potrebe.


Naši su ciljevi:

• osmisliti i razviti metodološki priručnik za stručnjake u radu s maldima te aplikaciju za trenere o tome kako “design thinking” metodu koristiti u svakodnevnom radu s mladima u riziku, kako bi im se pomoglo da se vrate na tržište rada
• pilotiranje razvijenih rezultata.