Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306
Uvod

„Hidden Diamonds“ promiče jednake mogućnosti i veće sudjelovanje žena migrantskog i manjinskog porijekla te doprinosi njihovom osnaživanju i većoj zastupljenosti u društvenom, ekonomskom, političkom i kulturnom životu.

Hidden Diamonds
01. rujan 2022.

„Hidden Diamonds“ promiče jednake mogućnosti i veće sudjelovanje žena migrantskog i manjinskog porijekla te doprinosi njihovom osnaživanju i većoj zastupljenosti u društvenom, ekonomskom, političkom i kulturnom životu. 

 

Kroz ovaj projekt su udružena znanja i iskustvo triju organizacija: DKolektiva iz  Hrvatske, StartKlara iz Njemačke i LoPe-a iz Norveške, koje su ovim projektom željele odgovoriti na problem nedovoljne vidljivosti doprinosa žena migrantskog i manjinskog porijekla u društvu. U svim trima zemljama postoje iznimno uspješne žene migrantskog i manjinskog, profesionalno i društveno-politički angažirane, koje mogu biti inspiracija i primjer drugim ženama, no njihovi potencijali, specifična znanja te kulturne i jezične vještine još uvijek su nedovoljno prepoznati u društvu. 

Stoga je jedan od prvih koraka identificirati i povezati aktivne i uspješne žene migrantskog i manjinskog porijekla (rukovoditeljice, aktivistice, istraživačice, učiteljice, državne službenice, sportašice, medicinske radnice i dr.) te ih potaknuti da svoje životno iskustvo prenesu mladim ženama koje su tek započele svoj profesionalni ili društveni angažman u zajednici. Kako je mladim ženama često potrebna podrška kako bi se osnažile i stekle samopouzdanje, kroz projekt će se istražiti i definirati najučinkovitiji oblici i metode osnaživanja i podrške kako bi ove mlade žene prepoznale i na najbolji način iskoristile svoje potencijale te ostvarile bolji status u društvu. 

 

U konačnici će biti razvijeno sljedeće: 
1)    Mreža žena koje predstavljaju „role modele“ drugim mladim ženama u zajednici te doprinose promociji EU vrijednosti i zagovaranju rodne ravnopravnosti, društvene uključenosti, jednakih mogućnosti i poštivanje različitosti. 
2)    Priručnik za osnaživanje mladih žena migrantskog i manjinskog porijekla s alatima i metodama  rada usmjerenih povećanju znanja i vještina potrebnih za veći društveni, ekonomski i politički angažman u društvu.

 

Nositelj projekta je LoPe - forening for mikrointegrering iz Norveške, a partneri - Startklar Soziale Arbeit iz Njemačke te DKolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Hrvatske. 

Projekt je financiran sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program (KA220, Partnerska suradnja u obrazovanju odraslih), a traje 20 mjeseci, od rujna 2022. do travnja 2024. godine.